Evenement

Presentatie "Van inkoop naar contractmanagement" op het NEVI-PIANOo congres “Resultaat voorop!”

Datum evenement: 
5 juni, 2014 - 00:00

Presentatie op het NEVI-PIANOo congres “Resultaat voorop!” van 5 juni 2014

Het aangaan van complexe of grote ICT-contracten vindt in de regel plaats met verhoogde aandacht van het management, inkoop, experts vanuit verschillende disciplines en onder juridische begeleiding. Regelmatig verdwijnen de contracten na ondertekening in een lade om er pas weer uit te komen bij een geschil. Dan blijken inzichten te zijn veranderd, wijzigingen te zijn opgetreden, extra werkzaamheden te worden uitgevoerd, nieuwe risico’s te zijn ontstaan en aanvullende afspraken te zijn gemaakt die die de bron vormen van geschillen of tenminste ongenoegen.

De les die hieruit kan worden getrokken is dat na ondertekening een contract gemanaged moet worden. In de praktijk blijkt dat opdrachtgevers en leveranciers die contractmanagement bedrijven daarmee het succes van contracten significant bevorderen.

In deze presentatie wordt de essentie van contractmanagement uiteengezet en nut en noodzaak van contractmanagement aangetoond aan de hand van voorbeelden op het gebied van contracten inzake outsourcing, software ontwikkeling en ICT-dienstverlening.

Robert Grandia is advocaat ICT-contracten en intellectuele eigendom bij Advocatenkantoor Legalz en oprichter en bestuurslid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Contractmanagement (NBCM).

Agenda

Geen items.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NBCM nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste updates.