Nieuws

Presentatie Janneke de Blois over TPM binnen Eneco 24 maart 2021

  • Posted on: 11 mei, 2021 - 14:18
  • By: RobertGrandia
Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering heeft Janneke de Blois de aanwezige leden geïntroduceerd  in het Tactical Partner Management (TPM) bij Eneco. In februari 2020 is Janneke gestart bij Eneco en begonnen met de opzet van het TPM.
Missie van Eneco is “Duurzame energie van iedereen” en realiseert die missie door koploper te zijn in de energietransitie en een grote rol te spelen in het opwekken, verbruiken, opslaan en delen van duurzame energie. Eneco is een groene energieleverancier en bedenkt slimme energie-oplossingen en maakt zo groene energie van iedereen mogelijk.
 
IT is daarbij een cruciale bedrijfsfunctie en leveranciers zijn daarin een onmisbare schakel.  Het managen van de relatie en de contracten met de ICT-leveranciers gebeurt van Tactical Partner Management. TPM ondersteunt BTO (Business Technology Organization = IT afdeling van Eneco) budgethouders in besturing en bewaking van externe IT-dienstverlening en bijbehorende budgetten, als regisseur tussen BTO en partner-ecosysteem.
Janneke schetste een beeld van een aantal knelpunten die opgelost zijn en nieuwe drempels die genomen moesten worden. Ze maakte dat concreet aan de hand van een case waarin zeer uitdagende doelstellingen in een echt partnerschap met een leverancier gerealiseerd gaan worden.
 
Gert-Jan Vlasveld
 

Agenda

Geen items.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NBCM nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste updates.