Evenement

Webinar certificering Contractmanager

Datum evenement: 
11 december, 2018 - 19:30

De werkgroep Certificering van de NBCM is trots en verheugd te kunnen melden dat ze nu gereed zijn voor de brede communicatie over de NBCM-Contractmanager certificering. Daarom willen we je bij dezen graag uitnodigen om deel te nemen aan een Webinar op dinsdag 11 december of woensdag 19 december van 19:30u – 20:15u. Tijdens het Webinar zullen de leden van de werkgroep uitleggen wat de certificering inhoudt, wat het betekent en ook hoe het certificerings-proces verloopt.

 

Zie onderstaand ook het Persbericht ter zake dat naar diverse media is gestuurd.

De Nederlandse Beroepsvereniging voor Contractmanagers (NBCM) heeft een eisenpakket van kennis, ervaring en vaardigheden en een gedragscode samengesteld met een stevige beoordelingsprocedure waarmee contractmanagers zich vanaf nu kunnen laten certificeren. Daarmee maakt de beroepsgroep een belangrijke stap in erkenning en verdere professionalisering.

Contractmanager als integraal verantwoordelijke voor klant- en leveranciersrelatie
Een goede contractmanager is zowel juridisch, financieel als commercieel onderlegd. Gert-Jan Vlasveld, voorzitter van de NBCM: “Contractmanagement is afgelopen jaren geprofessionaliseerd.  Steeds vaker zie je dat contractmanagers een doorslaggevende rol spelen bij het welslagen van zakelijke overeenkomsten en leveranciersrelaties. Er wordt van ze verwacht dat ze de kwaliteit van de dienstverlening bewaken, problemen tijdig identificeren, afspraken bewaken en bijstellen als dat nodig is, etc. Vaak zijn zij de spin in een groot web van belanghebbenden bij een overeenkomst. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat een kwalitatief hoogwaardige en objectieve erkenning in het belang is van zowel de contractmanagers als van hun werkgevers.”

Certificering voor drie niveaus van contractmanagement
De NBCM heeft de certificering samen met test-, inspectie- en certificeringsbedrijf Kiwa NV ontwikkeld op de niveaus: Uitvoerder, Specialist en Leider. Gert-Jan Vlasveld: “De verantwoordelijkheden van contractmanagers lopen uiteen. In de ene branche wordt bijvoorbeeld veel met aanbestedingen gewerkt. Terwijl in een andere branches het accent meer ligt op ondernemerschap en rechtstreekse onderhandeling. Ook de omvang en de complexiteit van een overeenkomst speelt een belangrijke rol bij de bepaling welke contractmanager daar het beste bij past. Daarom zijn we er trots op dat het ons is gelukt een universeel eisenpakket van taken, opleidingen, werkervaring, vaardigheden en gedragscode samen te stellen met een bijbehorende stevige beoordelingsprocedure. Zodat contractmanagers een in het Nederlandse bedrijfsleven erkende certificering kunnen behalen.”

Je kunt je inschrijven voor dit Webinar door een mail te sturen naar info@nbcm.nl. Deelname is voor

zowel leden als niet leden . Na je aanmelding krijg je per e-mail een uitnodiging met de verdere details.  

Het programma is beide data als volgt:

• 19.30 uur start Webinar

• 20.00 uur mogelijkheid tot online vragen stellen

• 20.15 uur einde

Tot ziens op 11 of 19 december, wij kijken ernaar uit.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij Erik Kiekens (0651594819)

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de NBCM nieuwsbrief. Blijf op de hoogte van de laatste updates.

 Archief